خرما علاوه بر اين كه حاوي مقداري قند، چربي و پروتئين است، مقدار زيادي هم ويتامين دارد. فيبر طبيعي موجود در آن بسيار زياد است و تحقيقات پزشكي اخير نشان داده است كه اين ميوه از سرطانهاي مربوط به شكم جلوگيري ميكند. خرما در مقايسه با ديگر ميوهها، از اجزاي تشكيلدهنده بسيار مقويتري برخوردار است. معمولا ميوهها شامل روغن، كلسيم، سولفور، آهن، پتاسيم، فسفر، منگنز، مس و منيزيم هستند.
خرما از جمله ميوهجاتي است كه تمامي اين عناصر را با هم دارد و يك ماده غذايي مقوي است. عربها معمولا خرما را همراه با ماست، شير، نان، كره و ماهي مصرف ميكنند. اين تركيبات علاوه بر ايجاد مزه خوب، رژيم غذايي مناسبي براي جسم و روح است. خرما را ميتوان تاج سر همه شيرينيجات دانست، غذاي ايدهآلي كه راحت در نيم ساعت اول خوردن هضم ميشود و بدن خسته مجددا نيرو و توان از دست رفتهاش را باز مييابد. مهمترين دليل خستگي و گرسنگي، پايين آمدن قند خون است، وقتي كه بدن مقدار ماده مقوي لازم را از طريق خرما جذب كند، احساس گرسنگي آرام ميگيرد.
توصيه شده كه در ماه رمضان روزه را با خرما باز كنند و در بسياري از روايات و احاديث آورده شده كه حضرت محمد(ص) روزه را با خرما باز ميكردند. افطار كردن با خرما باعث ميشود پس از آن نتوانيد غذاي زيادي بخوريد. آزمايشات نشان داده كه خرما حاوي مقداري ماده محرك است كه عضلات و ماهيچههاي رحم را قوي ميكند و در ماههاي پاياني بارداري به وضع حمل راحت كمك ميكند. علاوه بر اين، خوردن خرما خونريزيهاي پس از بارداري را تا حدود زيادي كاهش ميدهد. متخصصان تغذيه خرما را به عنوان بهترين غذا براي خانمهاي بستري پس از زايمان و كساني كه بچه شير ميدهند در نظر ميگيرند.
خرما فاكتور مهمي براي افزايش سلامتي كودك و جلوگيري از بيماريهاي گوناگون است. حضرت محمد(ص) نيز به روي اهميت تاثير خرما روي نوزادان و همچنين خوردن آن توسط خانمها تاكيد فراواني كردهاند. موسسه تغذيه بينالمللي نيز اعلام كرده كه خرما براي كودكاني كه از ناراحتيهاي عصبي يا بيش فعالي رنج ميبرند، بسيار مفيد است. اين ميوه براي رفع بيماريهاي قلبي هم توصيه ميشود. علم مدرن هم ثابت كرده كه خرما براي جلوگيري از بيماريهاي سيستم تنفسي، بسيار موثر است. خرما با افزايش قندخون و فشارخون از سرگيجه و عوارض جانبي افت فشارخون جلوگيري ميكند. تركيب خرما و خيار هم براي درمان لاغري مفرط استفاده ميشود. يك كيلوگرم خرما حاوي تقريبا 3000 كالري است كه به تنهايي براي برطرف كردن نياز روزانه يك فرد فعال كافي است.
خرما حاوي مقادير زيادي ويتامين و ماده معدني است. وقتي كه ميزان عنصر كم نياز بدن پايين ميآيد، سلامت رگهاي بدن تحتتاثير قرار ميگيرد و باعث افزايش ضربان قلب و در نتيجه عملكرد غيرنرمال قلب ميشود. كلسيم خرما نيز موجب تقويت استخوانها ميشود. كمبود كلسيم در كودكان موجب راشيتيسم يا همان نرمي استخوان و در بزرگسالان منجر به ضعيفي و شكنندگي استخوانها ميشود. خرما براي تقويت چشم نيز مفيد است و بهترين محافظ عليه شب كوري است.
---- ---- ----
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: ویتامین ها ، مواد معدنی ، تغذیه و ماه رمضان ، روش های کاهش وزن ، خواص میوه جات و سبزیها ، ،
برچسبها:

















































